De meeste mensen maken gebruik van verzorgingsproducten om hun haar gezond te houden. Dit is niet voldoende. Het is mogelijk om met voeding je haar conditie te verbeteren.

Eieren en gevogelte
In eieren zitten relevante beauty voedingsstoffen. Ze bevatten onder andere vitamine b12 en proteïne. Heb je last van broos haar? Dan is het aan te raden om kip en kalkoen te eten. Hier zit namelijk veel ijzer en proteïne in.

Groene groenten en wortelen
Talg is een soort natuurlijke conditioner voor je haarbos. Je lichaam kan met behulp van bepaalde vitamines zelf talg produceren. Deze vitamines kun je onder andere vinden in snijbiet, broccoli en spinazie. Wil je prachtige glanzend haar? Dan moet je meer vitamine A nemen. Vitamine A is vooral veel te vinden in wortelen.

Zalmfilet en bonen
Wil jij een gezonde hoofdhuid? Dan is het verstandig om vaker zalmfilet te nemen. In zalmfilet zit ijzer, vitamine b12 en omega-3 vetzuren. Dit zal je haar conditie aanzienlijk verbeteren. Bonen kunnen ervoor zorgen dat je haar sneller groeit. Bonen bevatten namelijk proteïne voor de haargroei. In linzen en kidneybonen zit veel zink, ijzer en biotine. Je zal je haar zeker een plezier doen door dit vaak op je menu te zetten. Biotine zorgt ervoor dat grijs haar en kaalheid minder kans krijgen.

Kale plekken
Vanwege bepaalde redenen kan het zijn dat je kaal begint te worden. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld ouderdom zijn of je kan er erfelijke aanleg voor hebben. Als je kaal begint te worden, kun je er voor kiezen om een haartransplantatie uit te laten voeren. Bekijk tips van Esteworld-haartransplantaties.nl zodat jij je goed kan voorbereiden op een haartransplantatie. Zij beschikken over een keurmerk van de Nederlandse Haarstichting en geven je ook garantie op het resultaat. Ook geven zij je goede tips om je haar zo goed mogelijk te verzorgen.

Add to Favourites