Het handige apparaat de Airfryer is niet meer weg te denken uit de huidige manier van koken. Met deze fantastische ontwikkeling is koken een stuk gezonder en vooral ook gemakkelijker geworden. De Airfryer werkt als een soort gezonde friteuse, maar dan zonder olie. Je eten wordt in de Airfryer klaargemaakt aan de hand van circulerende hete lucht, waardoor de voedingsstoffen en vitaminen in tact blijven en waardoor je eten niet vetter wordt door toegevoegde olieën of boter. Met deze AH aanbiedingen scoor je al heel voordelig een goede Airfryer. Kijk en vergelijk welke Airfryer het beste bij jouw gebruik past. Wat kun je allemaal maken met de Airfryer?

Biefstuk bakken

De Airfryer, zoals een Philips XL, is de ideale manier om je biefstuk zo lekker mogelijk klaar te maken. Kies je voor medium rare of vind je het lekkerder wanneer je biefstuk doorbakken is? Met een handige Airfryer kan het allemaal. Een medium steak heb je al binnen 8 minuten klaar wanneer de Airfryer is voorverwarmd en op 200 graden staat. Om de biefstuk wat smaakvoller te maken kun je het stuk vlees op smaak brengen met een beetje gezonde arachide-olie. Ook kun je je biefstuk bereiden met een zelfgemaakte marinade van knoflook, arachide-olie en peper en zout.

Oliebollen bakken

Wist je dat je zelfs oliebollen kunt klaarmaken in de Airfryer? Met een pakje oliebollenmix van Koopmans, 400ml bier, een eetlepel olie en 7 gram gedroogde gist heb je binnen no time een paar lekkere oliebollen klaar. Meng alle ingrediënten met elkaar tot een soepel beslag, laat het vervolgens rijzen onder een natte doek. Verwarm je Airfryer voor op 190 graden en maak bolletjes van het beslag. Leg de bolletjes in de Airfryer en wacht gedurende 12 minuten af tot ze klaar zijn. Je zult zien dat je oliebollen een stuk minder vet smaken, maar alsnog heel lekker van smaak zijn.

Groente uit de airfryer: gevulde paprika’s

Je kunt je Airfryer zelfs gebruiken om verse groenten mee te bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere gevulde paprika? Snijd de paprika open en vul deze met ingrediënten naar keuze. Kies bijvoorbeeld voor gehakt, kaas, ui en champignons. Vul de paprika’s net tot het randje van de bovenkant en leg ze voorzichtig in het mandje van de Airfryer. De gevulde paprika’s zijn binnen 10 minuten op 200 graden klaar om te eten! Je kunt de paprika’s natuurlijk ook vullen met andere lekkere dingen zoals feta, olijven, mais en meer.

Kortom: de Airfryer is het ideale product om op een gezonde en gevarieerde wijze je maaltijden te bereiden. Het grootste voordeel is dat je diverse producten klaar kunt maken: van vlees tot groente en van vis tot lekkernijen zoals oliebollen. Je kunt het apparaat natuurlijk ook altijd gebruiken voor lekkere frituursnacks zoals friet, maar dan wel op een gezonde wijze. Eet smakelijk!

Add to Favourites